Marial Shayok: “Burada Oynamak Heyecan Verici”

Fenerbahçe’mizin Kanadalı yeni transferi Marial Shayok, Salon Tribünü ekibinden Osman Talha Sümer’e sarı-lacivertli formayı giyecek olmanın heyecanını, gelişimini, ilk EuroLeague deneyimi öncesi hislerini ve geçtiğimiz sezonki iyi performansını anlattı.

BU RÖPORTAJI SEYRETMEK VE DİNLEMEK İÇİN: YouTube / Spotify

• Marial, bugün bize katıldığın için sana teşekkür ederiz. Takıma yeni katılan oyunculardan birisin. Fenerbahçe’de oynamak senin için nasıl bir his? Senin de bildiğin gibi Fenerbahçe, Avrupa’nın en büyük kulüplerinden bir tanesi.

Burada olmak heyecan verici. Avrupa’daki ilk tam sezonum olacak. Bence böyle büyük bir organizasyona katılmak, sahada harika oyuncularla beraber oynamak oyunumu geliştirmeme, bir üst seviyeye çıkarmama yardımcı olacak. Bu yüzden burada olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Umuyorum, çok sayıda galibiyete yardımcı olacağım.

Bursaspor ile geçen sezonun ortasında sözleşme imzalamış olmana rağmen, çok iyi bir performans sergiledin, taraftarları ve sosyal medyayı heyecanlandırdın. Kendi performansın ve Bursaspor hakkında neler söylersin?

Orada olmak güzeldi. Beni sezon ortasında çok iyi karşıladılar. Oraya bir beklentim olmadan gittim. Sadece oraya gitmek, iyi bir oyun sergilemek ve olabildiğince çok sayıda maç kazanmak istedim. Kendi oyunumu sergileyebileceğimi ve maçlar kazanmaya yardım edeceğimi düşündüm. Orada olmak güzeldi.

Fotoğraf: fenerbahce.org

• Sosyal medyada taraftarlar, senin stilini Kevin Durant’a benzetiyor. Senin de ayrıca onu çok sevdiğini biliyoruz. Bunu nasıl yorumlarsın?

Bu karşılaştırma benim için onur verici. Bence o, şu anda dünyanın en iyi oyuncusu. Bu karşılaştırmalar karşısında mahcup oluyorum. Tabii ki şu an onun kadar iyi bir oyuncu değilim ama sıkı çalışmaya devam ediyorum. Bu karşılaştırmalar ve övgüler güzel.

İlk EuroLeague deneyimini bu sene Fenerbahçe ile yaşayacaksın. Bu sezondan beklentilerin neler? Basketbolda geleceğe yönelik hedeflerin neler?

Her gün sadece daha iyiye gitmek istiyorum. Koçla (Aleksandar Djordjević) birlikte çalışarak çok şey öğreneceğim. EuroLeague’de oynamak, benim için tabii ki yeni bir tecrübe olacak. Sadece burada olmak ve iyi oynamak, kendimi göstermek, oyunumu bir üst seviyeye taşımak ve maçlar kazanmaya yardım etmek istiyorum.

Fotoğraf: Burak Saltık / fenerbahce.org

Son olarak… Covid nedeniyle 1,5 yıl aradan sonra salonda sizi destekleyecek olan taraftarlara mesajın nedir?

Heyecanlıyım, hafta sonu (Istanball Cup) bunun bir fragmanını gördük. Taraftarları görmek için sabırsızlanıyorum. Onlar hakkında çok güzel şeyler duydum: Ne kadar tutkulu, ne kadar büyük olduklarını… Onların önünde oynayacağım için çok heyecanlıyım.

• Bugün bize katıldığın için teşekkür ederiz. Yeni sezonda bol şans…

Ben teşekkür ederim.

Fotoğraf: Burak Saltık / fenerbahce.org

Yorum bırakın