Tarık Biberovic: “NBA’de Oynama Hayalim Var”

Fenerbahçe’mizin 20 yaşındaki gelecek vadeden Bosna-Hersek asıllı Türk oyuncusu Tarık Biberovic; gelişimini, hedeflerini, Obradović ile çalışmayı ve yeni sezona dair beklentilerini Salon Tribünü ekibinden Baran Arslan’a anlattı.

BU RÖPORTAJI SEYRETMEK VE DİNLEMEK İÇİN: YouTube / Spotify

• Tarık, ilk olarak röportajımıza katıldığın için sana teşekkür ederiz. Yaklaşık dört senedir Fenerbahçe forması giyiyorsun ve ilk günden bu yana gözle görülür bir gelişme gösterdin. Gelişimini sürdürmek için neler yapıyorsun? Ek olarak, üç sene boyunca Željko Obradović ile çalışmak sana neler kattı?

İlk olarak beni konuk ettiğiniz için teşekkür ederim. Benim için her yıl, tabii ki de yeni bir deneyim ve her yıl, daha çok şey öğreniyorum. Yaş aldıkça vücudum daha da gelişti, oyunum daha da gelişti. Tüm bu gerçeklerden mutluyum. Daha fazlasını öğrenmek için hevesliyim. Željko hakkında… Ona müteşekkirim. Bildiğiniz gibi onunla çalışma fırsatım oldu. Benim için her idman ve her maç, harika bir deneyimdi. Bunun benim için güzel bir şey olduğunu biliyorsunuz. Buraya geldiğimde gençtim, bu işin en iyisini seyrettim ve ondan bir şeyler öğrendim. Bunun için gerçekten müteşekkirim.

Tarık Biberovic ve Željko Obradović.

Fenerbahçe’de kendine nasıl bir gelecek planı çiziyorsun? Ve birçok Avrupalı oyuncu, NBA’de oynama hayali kuruyor. Böyle bir hayalin var mı?

Tabii ki, kesinlikle NBA’de oynama hayalim var. Bunlardan birisi… Bunlardan birisi değil, NBA’de oynamak benim için bir hedef. Ama şu an Fenerbahçe’deyim ve tamamen buraya odaklıyım. Söylediğiniz gibi… Aslında sadece Avrupalı oyuncuların değil, herkesin hedefi NBA’de oynamak. Ama şu an buradayım, Fener’deyim ve elimden gelenin en iyisini vereceğim. Her antrenmanda, her saniyede aklım burada ve burayı nasıl geliştirebileceğime, enerjimi nasıl verebileceğime ve takıma nasıl yardım edebileceğime odaklandım.

Bu sezon yeni bir koçunuz var, Aleksandar Djordjević. Yeni sezon hazırlıkları hakkında neler söylemek istersin? Sen ve takım adına, bu sezona dair beklentilerin neler?

Yeni bir koçumuz var, bir efsane. Biliyorsanız, o gerçekten harika bir oyuncu ve koç. Hazırlıklar güzel gidiyor, bundan memnunum. Sanırım şu anda Bursa’da iki veya üç maçımız daha var. Bence… Sanırım oraya doğru gidiyoruz, ritmimizi buluyoruz. Bildiğiniz gibi Nando De Colo ve Pierriá Henry geri geldi. Marko Gudurić de bence 10 gün içerisinde geri gelecek. Nasıl gideceğini göreceğiz ama inanıyorum ki, yavaş yavaş oraya doğru gidiyoruz. Ve takımımızın görünüşünü beğeniyorum.

Istanball Cup’taki Fenerbahçe – UNICS Kazan maçından. Fotoğraf: Burak Saltık / fenerbahce.org

• Taraftarlara Bogdan Bogdanović’i hatırlatıyorsun, şut stilinle, forma numaranla ve görünüşünle… Bundan haberin var mıydı? Nasıl yorumlarsın?

İlk olarak onunla karşılaştırıldığımı düşünmüyorum ama bundan dolayı mutluyum. Ama aynı zamanda bu daha çok pratik yapmamı, daha çok çalışmamı ve daha büyük hedefler belirlememi sağlıyor. Ve bundan çok mutluyum. Dediğim gibi, çok çalışıyorum ve daha büyük kazanımlar elde etmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım.

Çok teşekkür ederiz.

Ben teşekkür ederim.

Yorum bırakın