Tuğçe Canıtez: “Güzel Bir Sezon Bizi Bekliyor”

2013’ten beri formasını giydiği Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nın kaptanlığını yapan milli oyuncumuz Tuğçe Canıtez, yeni sezon öncesi düzenlenen Medya Günü etkinliğinde Salon Tribünü ekibinden Aydın Şenyuva’nın sorularını yanıtladı.

RÖPORTAJI İZLEMEK VE DİNLEMEK İÇİN: YouTube / Spotify

• Tuğçe hoş geldin, yeni sezon için başarılar. Uzun senelerdir Fenerbahçe’desin. Bir hedef var, her sene Türkiye şampiyonluğu ve EuroLeague şampiyonluğu. Bu sene için, takımın durumuyla ilgili neler söylersin? Yeni katılan oyuncularımız oldu, ayrılanlar oldu.

Geçen sene gerçekten güzel bir ekibimiz vardı. Zaten namağluptuk, EuroLeague’de üçüncü olduk. Bu sene de baktığınızda takımımızı daha iyi oyuncular ekleyerek, daha da güçlendirdik. Bu sene Avrupa’da daha iddialı bir takım olduğumuza inanıyorum. Güzel bir yaz sezonu geçirdik. Şimdi WNBA’den gelecek oyuncularımız var. Onlar da geldiği zaman, inşallah hep birlikte, galibiyetlerle, kupalarla güzel bir sezon bizi bekliyor. Güzel bir sezon olacağını düşünüyorum.

• İnşallah. Víctor Lapeña, pozitif bir hoca. Size çok büyük katkıları var. Onun için neler söylersin?

Víctor Lapeña gerçekten çok iyi bir antrenör. Enerjisi çok yüksek ve ne istediğini bilen, onun üzerinde devam eden bir antrenör. Röportajında da dediği gibi, biz ona sistemini de bildiğimiz için her konuda çok yardımcı oluyoruz. Oyun düzenini, sistemini çok iyi kurabilen bir antrenör olduğunu düşünüyorum. Onunla birlikte başarılara imza atıyoruz.

Medya Günü’nden: Víctor Lapeña, Tuğçe Canıtez ve Olcay Çakır Turgut. Fotoğraf: AA

• Altyapıdan gelebilecek olan genç oyuncular olabilir. Onlarla ilişkileriniz ne seviyede? Bildiğim kadarıyla antrenmanlara katılıyorlar, nasıl gidiyor?

Gençlerimiz gerçekten çok yetenekliler. Bizimle olanlar var, Fenerbahçe Gelişim’de olanlar var. Zaten Gelişim’in maçlarını da çok fazla takip ediyorum. Şu anda Ankara’da yarı finale çıktılar ve çok iyi oynuyorlar, onları takip ediyorum. Böyle genç oyuncularla oynamak bizim için de bir şans. Çünkü hem sistemi bozmuyorlar, hem de basketbolu zevk alarak oynamaya devam ediyorsun, onların geliştiğini görerek daha da keyifleniyorsun. Ve bilgi almaya açık insanlar. Onlara sürekli, her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah, çok iyi yerlere geleceklerini düşünüyorum. Gerçekten çok yetenekliler ve başarıya aç oyuncularımız var. A Takım’da kadroda yer alıp oynayabilen çok fazla genç oyuncumuz yok. Umarım, onlar bir yerde bunu kırarlar ve buradan yükselerek oynamaya devam ederler. Benden mutlusu da olmaz kesinlikle. Kesinlikle takipteyim.

• Son olarak, taraftarlara yeni sezon ve EuroLeague ile ilgili ne gibi mesajların olabilir?

Biliyoruz, taraftarlarımız pandemide olsa da her zaman bizi desteklediler. Sosyal medyadan, her yerden bize ulaştılar. Bu sene daha fazla birlikte olabileceğimiz bir süreç olacak. Onları maçlara bekliyoruz. Biliyoruz ki EuroLeague kupasını kaldırmanın, taraftarlarımız için de çok ayrı bir yeri var. İnşallah bunu başarırız, kupayı hep birlikte kaldırabileceğimiz bir sezon olur.

• Yeni sezonda başarılar diliyoruz.

Teşekkür ederim, sağ olun.

Yorum bırakın