Aydın Şenyuva Yazıyor: “Fenerbahçe Kontrolü Ele Alıyor”

Kadın Basketbol Takımımız, İstanbul’daki yoğun kar yağışı nedeniyle gecikmeli başlayan EuroLeague Women mücadelesinde ARKA Gdynia’yı 20 sayı farkla, 87-67 mağlup ederek üst üste altıncı kez kazandı. Salon Tribünü yazarı Aydın Şenyuva, iki takımın oyununu ve öne çıkan isimleri yorumladı.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, EuroLeague Women B Grubu’nun 13. haftasında Metro Enerji Salonu’nda konuk ettiği Polonya temsilcisi ARKA Gdynia’yı 87-67 yenerek üst üste altıncı galibiyetini aldı ve grup birinciliği için büyük avantaj yakaladı. Potanın Kraliçeleri, Cumartesi günü 21.00’de Sopron Basket ile deplasmanda oynayacağı zorlu maçı kazandığı takdirde grupta avantajı eline alacak.

Fotoğraf: Ahmet Hopyar / fenerbahce.org

Saat 19.00’da başlaması gereken maç, rakip takımın İstanbul’daki yoğun kar yağışı ve ulaşımda yaşanan problemler sebebiyle gecikmesinden dolayı 21.45’te başladı.

Takımımız, maçın ilk yarısında özellikle hücum tarafında çok aksamasına rağmen ilk yarıyı 39-33 önde kapattı.
İkinci yarıya çok iyi başlayan takımımız, 11 sayı ve 13 asistle Avrupa arenasında ilk kez double-double yapan ve kişisel asist rekorunu kıran Olcay Çakır Turgut ile hücum tarafında çok iyi oynadı. Kayla McBride 26 sayı ve dokuzda altı üçlük, blok ve ribaundları ile fark yaratan Elizabeth Williams 7 sayı, 8 ribaund ve 4 asist; Alina Iagupova ise 16 sayı, 10 ribaund ve 3 asist ile oynadı. Satou Sabally ise 16 sayı, 7 ribaund ve 4 asistle farkını ortaya koyacak bir oyun oynadı. Zaten Fenerbahçe’miz Kayla McBride, Alina Iagupova ve Satou Sabally’nin iyi olduğu günlerde her zaman güçlü bir oyun ortaya koyuyor.

Fotoğraf: Ahmet Hopyar / fenerbahce.org

Takımımızda iki sayı kaydeden Kiah Stokes skora fazla katkı sağlamasa da, 7 ribaundla pota altında verimliydi. Gecenin güzel tarafı, takımın topu paylaşıp 31 asist ile oynamasıydı. Bria Hartley ise, kadroda olmasına rağmen hastalıktan yeni çıkmasından dolayı koç Víctor Lapeña tarafından dinlendirildi. Alperi Onar yine bildiğimiz gibi, yüreği ile oynayıp, mücadele edip Fenerbahçe’mize katkı vermeye devam ediyor.

Manolya Kurtulmuş’tan beklenen şey, kendisi için hazırlanan setlerde boş şutları sokması. Kendisi bugün doğru şutları buldu ama sayı gelmedi. Her oyuncunun isabet bulamadığı böyle günleri olacaktır. Kaptan Tuğçe Canıtez, özellikle müdafaanın sertlik kısmında takıma katkı vermeye devam ediyor. Sayısı olmayan Amanda Zahui ise, bende hayal kırıklığı yaratan bir oyuncu. Tecrübeli isim, maalesef oynadığı süre içinde oyunun her iki yönünde de yokları oynadı.

Kadın Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Nihan Su ve oyuncularımız, maçı tribünden takip etti. Fotoğraf: Ahmet Hopyar / fenerbahce.org

Polonya ekibi ARKA Gdynia’da, Hırvat Milli Takımı’nda da forma giyen ve bu maçta 15 sayı kaydeden Ana-Marija Begić ve 20 sayı kaydeden WNBA ekibi Washington Mystics oyuncusu Megan Gustafson, hakikaten etkili olan iki uzun. Böyle iki uzuna sahip olmalarına rağmen onlara ayak uyduracak kısıtlı rotasyona sahip olmaları, ARKA Gydina’yı EuroLeague Women’da son sırada bıraktı. Megan Gustafson, Fenerbahçe’de görmek isteyeceğim bir oyuncu.

Karşılaşmada takımımızın istatistikleri şu şekilde:

Maçın özetini buradan izleyebilirsiniz:

Yorum bırakın