Aydın Şenyuva Yazıyor: “Fenerbahçe Gelişim Formda”

Fenerbahçe Gelişim, TKBL’nin 19. haftasında Ataşehir’de konuk ettiği Çeşme Basketbol’u 94-64 mağlup ederek dört maç aradan sonra kazandı. Salon Tribünü yazarı Aydın Şenyuva, takımımızın ve genç oyuncuların gelişimindeki son durumu kaleme aldı.

Fenerbahçe Gelişim Kadın Basketbol Takımımız, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 19. hafta maçında Metro Enerji Salonu’nda karşılaştığı Çeşme Basketbol’u 94-64 mağlup ederek ligdeki sekizinci galibiyetini aldı ve play-off şansını devam ettirdi.

Dört maç aradan sonra galip gelen takımımız, maça Ayşe Yılmaz, İdil Saçalır, Doğa Adıcan, Banu Şimşek ve Shelby Cheslek beşi ile başladı. Karşılaşmanın ilk yarısı başabaş mücadele şeklinde geçti ve ilk yarıyı 37-35 önde kapattık.

Fotoğraf: Fenerbahçe SK

Sarı-lacivertliler, ikinci yarıda müdafaadaki sertliğini arttırmaya başlayınca gücünü ortaya koydu. Banu Şimşek, Shelby Cheslek ile beraber pota altında hem hücumda, hem de müdafaada rakibe göz açtırmadı. Bu ikiliye pota altında Selin Rachel Gül de katılınca, güç farkı oryaya çıktı. Ayşe Yılmaz, oyunumuzu iyi organize etti ve İdil Saçalır, özellikle asistlerle takımı büyük katkı verdi.

Takımımızda İdil Saçalır 13 sayı, 7 ribaund, 8 asist, 3 top çalma ve 24 verimlilik puanı ile maçı tamamladı. İdil, özellikle dış şutlarda ve müdafaada kendisini gösterdi.

Maçın gerçek lideri ise, 2002 doğumlu Banu Şimşek’ti. Bu kızımız, karşılaşmada 23 sayı, 12 ribaund, 1 asist, 2 top çalma, %61 isabet oranı ve 28 verimlilik puanı ile oynayarak double-double yaptı. Banu Şimşek, Türk kadın basketbolunun ve Fenerbahçe’nin pota altında gelecek yıllarına damga vuracak uzun oyuncu olabilir. A Takım ile yaptığı antrenmanların, kendisine çok katkı sağladığı kesin. Bu şekilde devam etmesini temenni ediyorum.

Fotoğraf: Fenerbahçe SK

2003 doğumlu Selin Rachel Gül; 14 sayı, 14 verimlilik puanı, 4 ribaund, 2 asist ve 1 top çalma ile oynadı. Selin, Fenerbahçe’nin yatırım yaptığı oyunculardan birisi. Ben kendisini seyrederken keyif alıyorum. Kesinlikle gelecekte Türk kadın basketboluna damga vurabilecek oyunculardan birisi. Kendisini geliştirmeye devam ediyor.

2003 doğumlu oyun kurucumuz Ayşe Yılmaz 13 sayı, 8 asist, 3 ribaund ve 19 verimlilik puanı ile oynadı. Ayşe Yılmaz’ın A Takım ile yaptığı antrenmanlar sonrasında oyunu okuma becerisini geliştirdiğini gözlemledim. Geçiş oyunlarını daha çabuk, penetrelerini ise daha sert yaptığı zaman daha farklı bir oyuncu olacaktır.

Fotoğraf: Fenerbahçe SK

Fenerbahçe Gelişim Takımımız, topu paylaşıp 31 asist ile oynayarak basketbolun bir takım oyunu olduğunu gösterdi. Bu gelişimi sağlayan ve oyunculara özgüven aşılayan koçumuz Alper Koç, oyunculara ablalık yapan altyapı menajerimiz Nalan Ramazanoğlu ve bu yapılanmayı sağlayan A Takım menajerimiz Arzu Özyiğit, övgüyü sonuna kadar hak ediyorlar. Fenerbahçe, Türk kadın basketbolunda her zaman lokomotiftir. Tüm takımımızı tebrik ediyorum.

TKBL’de 8 galibiyet ve 11 mağlubiyetle 7. sırada bulunan Fenerbahçe Gelişim, sıradaki maçında 8 Şubat Salı günü saat 16.00’da Samsun Basketbol İhtisas’a konuk olacak.

Takımımızın karşılaşmadaki istatistikleri şu şekilde:

Maçın tamamını buradan izleyebilirsiniz:

Yorum bırakın