Aydın Şenyuva Yazıyor: “Mükemmel Bir Gece”

Kadın Basketbol Takımımız, EuroLeague Women’da Macaristan temsilcisi Sopron Basket’i dominant bir oyunla, 59-82 mağlup ederek B Grubu’nda yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Salon Tribünü yazarı Aydın Şenyuva, geceyi ve oyuncularımızın performanslarını yorumladı.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, EuroLeague Women’ın 12. hafta erteleme maçında konuk olduğu Macar ekibi Sopron Basket’i 59-82 mağlup ederek üst üste yedinci galibiyetini aldı.

Novomatic Arena’da oynanan mücadelede güzel bir oyunla yeniden grup liderliğine yükselen takımımız, maça Olcay Çakır Turgut, Kayla McBride, Alina Iagupova, Satou Sabally ve Elizabeth Williams beşi ile başladık. Sopron maça Briann January’nin üç sayısı ile, Fenerbahçe’miz ise Satou Sabally’nin ikide iki yaptığı kısa mesafe şutları ile başladı. Sopron, daha sonra içeride Bernadett Hatar ile etkili olmaya çalıştı. Olcay Çakır Turgut, bugün mükemmele yakın bir oyun oynadı. 28 yaşındaki oyuncumuz, güzel penetresi ve üç sayılık atışı ile bugün “Ben buradayım” dedi. Olcay, bana göre Türk kadın basketbolunun Birsel Vardarlı Demirmen’den sonraki en değerli oyun kurucusudur.

Fotoğraf: FIBA

İlk periyotta takımımız, belki de sezonun en iyi sekansını oynadı ve çeyrek 11-30’luk skorla lehimize sona erdi. İkinci periyotta, ilk periyottan farklı bir oyun ortaya çıktı. Sopron, Hatar’ı içeride iyi kullanmaya başladı. Hatar’ın yanına Gabby Williams katılınca ve Fenerbahçe’miz geriye koşmalarda sıkıntı yaşayınca periyot 19-10 ile Sopron lehine, devre ise 30-43 ile lehimize bitti. İlk periyotta 30 sayı atan takımımız, ikinci periyotta 13 sayıda kaldı.

Fotoğraf: FIBA

Üçüncü periyotta Kayla McBride’ın iki köşe üçlüğü, Alina Iagupova’nın mükemmel asistleri, Satou Sabally’nin mükemmel oyunu, Elizabeth Williams’ın pota altındaki savaşı ve blokları ile ilk periyottaki oyununun bir kopyasını izledik. Bu periyot, 47-66’lık skorla lehimize sonuçlandı. Son periyot, artık tamamen kontrolümüzde olan ve rakibin mücadele gücünün düştüğü periyot şeklinde geçti. Fenerbahçe’miz, maçı 59-82 kazanarak grupta yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Bu maçta bir daha gördük ki, Kayla McBride EuroLeague Women’ın gözü kapalı şekilde en iyi şut sokan şutörüdür. Kayla, bu maçta 22 sayı, 6 ribaund, 3 asist ve 24 verimlilik puanı ile oynadı. Gecenin en değerli oyuncusu Satou Sabally 18 sayı, 14 ribaund, 5 asist ve 30 verimlilik puanı ile oynayarak double-double yaptı. Sabally’nin bu maçtaki tüm ribaundlarının defansif ribaund olduğunu hatırlatalım.

Fotoğraf: FIBA

Alina Iagupova, diğer maçlardaki performanslarının aksine bugün 11 sayıda kaldı ancak mükemmel asistleri ile maça damgasını vurdu. Bu gece 10 dakika 19 saniye süre alan ve dört sayı kaydeden Bria Hartley henüz formunda değil ve hastalıktan yeni çıktı, play-off’larda gücünü gösterecektir. Ligin başında aldığı mağlubiyetlerin şanssızlıklar sonucu geldiğini düşündüğüm Fenerbahçe, bana göre bu grubun çok üstünde bir takımdır.

Potanın Kraliçeleri, 2 Şubat Çarşamba günü Türkiye saati ile 18.00’de deplasmanda oynayacağı Dynamo Kursk maçını kazandığı takdirde, 19 Şubat Cumartesi günü İstanbul’da oynayacağı Beretta Famila Schio maçına kalmadan grubu lider tamamlayacak. Fenerbahçe’mize, Final-Four için gruptaki son iki maçında başarılar diliyorum ve “Yolun sonu şampiyonluk olsun” diyorum.

Takımımızın karşılaşmadaki istatistikleri şu şekilde:

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz:

Yorum bırakın