Aydın Şenyuva Yazıyor: “Fenerbahçe Tam Gaz”

Kadın Basketbol Takımımız, KBSL play-off yarı final ikinci maçında konuk ettiği Nesibe Aydın’ı 97-62 mağlup ederek final yolunda önemli bir avantaj elde etti. Salon Tribünü yazarı Aydın Şenyuva, karşılaşma ekseninde takımın genel durumunu ve yeni koçumuz Marina Maljković’in artılarını yazdı.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında Fenerbahçe’miz, Nesibe Aydın GSK önünde 97-62 galip gelerek seride 2-0 öne geçti ve artık finale bir adım kaldı.

Metro Enerji Salonu’nda oynanan maçta, Potanın Kraliçeleri’nde Satou Sabally 25 sayı ile takımımızın en skorer oyuncusu oldu. Alina Iagupova 14 sayı, 5 ribaund ve 8 asist; Elizabeth Williams 14 sayı ve 6 ribaund, Alperi Onar ise 14 sayı, 2 ribaund ve 3 asistle oynadı.

Fotoğraf: Ahmet Hopyar / fenerbahce.org

Türkiye Kupası’nın ve özellikle şanssız bir şekilde EuroLeague Women şampiyonluğunun kaybedilmesinden sonra takımımız, mental olarak yeni yeni toparlanma sürecinde. Bunu rahatlıkla gözlemliyoruz. Bazı kesimler, Türkiye ligi şampiyonluğu için “Bana ne?” diyebilir, ama öyle değil. Netice itibariyle bu kulvarda yarışıyorsun, prestij olarak alınacak bir kupa var ve takımımız, bu kupayı alacak güce sahiptir.

Víctor Lapeña’nın ardından Marina Maljković’in koçluğa gelişiyle “Ne değişti?” derseniz, önde kısalarla yaptığı tam saha baskı en önemli basketbol anlayışı. Fenerbahçe Kayla McBride, Alina Iagupova, Olcay Çakır Turgut, Alperi Onar ve Manolya Kurtulmuş gibi oyunu yönlendiren, oynayan ve şutu olan kısa oyuncularımızla bunu rahatlıkla yapıyor. Sırp antrenörlerin en büyük özelliği, altyapı oyuncularına verdikleri değer ve onları kazanmaları. Maljković bugün 7 sayı atan İdil Saçalır’ı 17 dakika 3 saniye boyunca oyuna atarak ondan özellikle üç top çalmayla müdafaada büyük katkı aldı.

Fotoğraf: Ahmet Hopyar / fenerbahce.org

Uzun rotasyonunda Elizabeth Williams’ın, Kiah Stokes’un ve bugün maçta yer almayan Amanda Zahui’nin play-off sürecinde pota altı katkıları ve tüm takımın müdafaası, final serisinde çok önemli olacak. Satou Sabally için söylenecek tek şey, çok değerli bir oyuncu olduğu. Tuğçe Canıtez, özellikle müdafaada ve hücumda ribaund konusunda sertlik koyan, Fenerbahçe için yüreği ile oynayan bir oyuncu; işini yapan tam bir profesyonel.

Bu takım, ligin en iyi oyuncularından kurulu olan takımıdır ve şampiyonluğu rahatlıkla alacaktır. Marina Maljković, kadın basketbolu için çok önemli bir hocadır, umarım uzun yıllar boyunca Fenerbahçe’mizde devam eder.

Fenerbahçe – Nesibe Aydın GSK maçında takımımızın skor tablosu ve özet görüntüler şu şekilde:

Yorum bırakın