Dyshawn Pierre: “Bu Organizasyonu Çok Seviyorum”

2020 yazında katıldığı Fenerbahçe’mizde yıldızını parlatan ve yaz transfer döneminin gözdesi olmasına rağmen kulübümüzde kalan yıldız oyuncumuz Dyshawn Pierre, hazırlık döneminde düzenlenen Medya Günü etkinliğinde Salon Tribünü ekibinden Osman Talha Sümer’e konuştu.

• Dyshawn, bugün bize katıldığın için teşekkür ederiz. Geçen sene Fenerbahçe ile sözleşme imzaladın. Sahada çok iyi bir performans gösterdin. Kulübe ve EuroLeague’e kolayca adapte oldun. Kulübe, şehre ve EuroLeague’e adaptasyonunla ilgili neler söyleyebilirsin?

Herkesin desteği sayesinde takıma adapte olmam kolay oldu. Geçen yıl takımın harika liderleri vardı, antrenör ekibi farklıydı ama hepsi çok iyi insanlardı. Ritim bulmaya çalışmak ve takıma yardımcı olabilmek oldukça kolay oldu.

• Bildiğin gibi geçen yıl takım, çok fazla iniş çıkışlar yaşadı. İlk 15 maçta sadece beş galibiyetimiz vardı. Ama son 19 maçın 15’ini kazandık. Evimizdeki Olympiakos maçıyla başlayan bu muhteşem geri dönüşle alakalı neler söylemek istersin?

Çok iyi bir momentum yakaladık. Nasıl oynamamız gerektiğini hatırladık. Her maçın ne kadar ciddi olduğunu anladık, bu organizasyonun bir kazanma kültürü var. Bizim de buna olabildiğince uymamız gerekiyordu. Play-off’lara ulaşabildiğimiz için mutluyuz. Play-off’tan itibaren işler istediğimiz gibi gitmedi, önümüze sakatlıklar ve Covid gibi birçok engel çıktı. Bu da bizim için bir tecrübe oldu. Yapabileceğimiz tek şey bu. Umarım bu sene daha ileri gidebilir ve yapabileceğimizin en iyisini yapabiliriz.

Olympiacos – Fenerbahçe, 26 Mart 2021. Fotoğraf: Panagiotis Moschandreou

• Play-off’lardan önce rüzgarı arkanıza almıştınız ama Vesely’nin sakatlığı ve dediğin gibi Covid, maalesef daha ileriye gitmemize izin vermedi. Ayrıca oyuncular dışında koç Igor Kokoškov da Covid’e yakalandı. O da play-off’ları kaçırdı. Takımın play-off öncesindeki ve play-off’lardaki performansı hakkında ne düşünüyorsun?

Senin de söylediğin gibi, son 19 maçın 15’ini kazandık. Bu takım, oyuncusundan antrenör ekibine kadar herkesi kapsıyor. Maalesef bazı engellere takıldık, ama az önce de söylediğim gibi bundan tecrübe edinebiliriz. Açıkçası geçen sezonun sonundaki sonuçların ana nedeni Covid ve sakatlıklardı.

• Play-off’lardan önce sen de Covid’e yakalandın. CSKA’ya karşı oynanan ilk maçı kaçırdın. Ve son iki maçta oynamana rağmen Covid’den etkilendiğini görebiliyorduk. Bu süreç senin için nasıldı, ne kadar zorluydu?

Covid, herkesi farklı etkileyebiliyor. Açıkçası, bu çok ciddi bir mesele. Çok fazla etkilenmediğim ve hemen dönüp oynayabildiğim için şanslıydım. Ama yorgunluk belirtileri göstermene ve gerçekten kendini iyi hissetmemene sebep oluyor. Takıma dönüp elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştığım için mutluydum. En az iki doz aşı olmak, kendimizi koruyabilmemiz açısından çok önemli ve sanırım buradaki (Medya Günü) herkes, iki doz aşısını olmuş kişiler. Umarım bu yıl önümüze bu tarz engeller çıkmaz ve daha iyi sonuçlar alabiliriz.

Bayern München – Fenerbahçe, 30 Mart 2021. Fotoğraf: Christina Pahnke

• Bu yaz, transfer pazarının popüler isimlerinden biriydin. Birçok EuroLeague takımının seninle ilgilendiğine dair haberler vardı. Özellikle CSKA Moskova’nın seni çok ciddi şekilde istediğini duymuştuk ama sen Fenerbahçe’de kalmayı tercih ettin. Ve sözleşmeni 2024’e kadar uzattın. Yaz dönemi ve sözleşme imzalama süreci nasıldı? Ve Fenerbahçe’de kalma sebeplerin nelerdi?

Açıkçası sözleşme imzalama süreci oldukça kolaydı. Bu organizasyonu çok seviyorum. Oyuncuların gerçekten normal bireyler gibi hissetmelerini sağlamak için her şeyi olabildiğince basit hale getiriyorlar. Üstelik böyle harika bir salonda oynamak… Tabii ki geçen yıl taraftarlarımız yoktu ama dün gece ve ondan önceki gece (Istanball Cup) %50 kapasiteyle dolu gördük, çok güzel bir duygu.

Geçen sene onları sosyal medyada görebiliyorduk. Sosyal medyada taraftarın desteğini ve sevgisini ciddi şekilde hissediyoruz. Fenerbahçe taraftarından çok büyük destek alıyoruz ve bu, bizi evimizde gibi hissettiriyor. İstanbul’u da çok seviyorum, yaşamak için muhteşem bir yer. Bu yüzden imzalama sürecim de kolaylaştı. Takım benimle tekrar sözleşme imzalamak istediği için çok mutluyum. Birçok oyuncu, böyle bir takımda oynama şansını bulamayabilir. Ve umarım takımımın önümüzdeki iki yılda benden istediklerini verebilirim.

• Geçen yıl Igor Kokoškov ile çalıştın ve bu sezon yeni bir koçunuz var, Aleksandar Djordjević. Djordjević’i daha iyi tanımak için çok fırsat bulamadığını biliyorum ama basketbol açısından iki koç arasında nasıl farklar görüyorsun?

Basketbol açısından… Koç Djordjević’i biraz daha iyi tanımam gerekiyor. Dürüst olmak gerekirse o, iyi bir insan. Onun kazanmak istediğini anlıyorsunuz. Ve böyle kazanma kültürü olan bir kulüp açısından iyi bir koç. Oyuncuları için en iyisini istiyor, ama ondan önce kulüp için en iyisini istiyor. Şu ana kadar onunla olmak, gayet güzeldi. Umarım onun liderliğinde böyle devam eder ve daha iyi oluruz.

Olimpia Milano – Fenerbahçe, 3 Mart 2021. Fotoğraf: Giuseppe Cottini

• Umarım… Ve son olarak… Bu sezon takıma katılan yeni oyuncular var ve daha önce de belirttiğimiz gibi, yeni bir koç var. Şu ana kadar oynanan üç maçtan sonra, takıma dair görüşlerin ve sezona dair beklentilerin nelerdir?

Geçen yıldan gelen birçok değerli parçaya sahibiz. Herkes, liderlerimizle kendini sahada rahat hissediyor, Nando (Nando De Colo), Jan (Jan Vesely), Melih (Melih Mahmutoğlu), Marko (Marko Gudurić) gibi… Bu takıma gelen herkesin kendini rahat hissetmesini, aynı mentaliteye sahip olmalarını ve kazanma kültürünü benimsemelerini sağlıyorlar. Bence bu sezon iyi transferler yaptık ve umarım, bu yıl hedeflerimize ulaşırız.

Teşekkür ederiz ve yeni sezonda başarılar dileriz.

Ben teşekkür ederim.

Yorum bırakın