Aydın Şenyuva Yazıyor: “Fenerbahçe Gelişim Tam Yol”

Fenerbahçe Gelişim Kadın Basketbol Takımımız, TKBL’de konuk olduğu Bodrum Karya’yı çekişmeli geçen maçta 61-64 mağlup etti. Salon Tribünü yazarı Aydın Şenyuva, maçı ve genç oyuncularımızın performansını yorumladı.

Fenerbahçe Gelişim Kadın Basketbol Takımımız, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 14. haftasında Bodrum Karya’yı deplasmanda 61-64 mağlup ederek ligdeki yedinci galibiyetini aldı.

Fenerbahçe Gelişim oyuncuları Ayşe Yılmaz, Banu Şimşek ve Çağla Karatekin; A Takımımızın Kayseri Basketbol ile deplasmanda oynadığı maçın kadrosunda oldukları için Bodrum deplasmanına gitmediler.

Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda oynanan maça takımımız; Esra Şen, İdil Saçalır, Doğa Adıcan, Selin Rachel Gül ve Shelby Cheslek ilk beşiyle başladı. Maç, sert ve başabaş mücadele şeklinde geçti. Her zaman söylediğimiz gibi, takımımızın ligdeki ve maçlardaki hedefi, oyuncularımızın özgüven kazanması ve kazanma alışkanlığını elde etmeleri.

Fenerbahçe Gelişim, her hafta kazandıklarının üzerine koyarak yoluna devam ediyor. Bu maçta da hırsımız ve mücadelemiz çok iyiydi.

Kazanılan bu karşılaşmada 2002 doğumlu İdil Saçalır; 22 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 1 blok, 2 top çalma ve 19 verimlilik puanı ile öne çıkan genç oyuncumuz oldu. İdil, şutlarının dışında artık cesur penetreleri ile de öne çıkmaya başladı. Top çalmaları, zaten ona ayrı özellik katıyor.

2003 doğumlu Selin Rachel Gül, tamamen ayrı bir yetenek, bunu tartışmaya gerek yok. Selin, bugün 13 sayı, 12 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1 blok ve 17 verimlilik puanı ile oynadı. Selin, müdafaa ve hücumda, özellikle ribaundlarda farkını ortaya koyuyor. Üç sayı çizgisinden atışları mükemmel.

2006 doğumlu Elif İstanbulluoğlu, her zamanki gibi oynadığı süreleri en iyi şekilde değerlendiriyor. Bugün de 2 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve 5 verimlilik puanı ile takımına katkı verdi.

Ve ABD’li oyuncumuz Shelby Cheyanne Cheslek, 13 sayı, 11 ribaund, 5 asist, 2 top çalma, 2 blok ve 27 verimlilik puanı ile TKBL’nin en değerli oyuncularından biri olduğunu her hafta gösteriyor. Aynı zamanda sahadaki duruşu, genç oyuncularımıza örnek olacak şekilde. Aldığım bilgiler, genç oyunculara her zaman için basketbollarının gelişimi için yardımcı olduğu şeklinde.

Bu takımın ve oyuncuların gelişimi için, Fenerbahçe’mize oyuncu yaratmak için çalışan ve tam bir altyapı hocası olan, oyuncularına özgüven ve basketbol karakteri veren Alper Koç’u ve oyuncularımıza tam bir ablalık yapan eski kaptanımız Nalan Ramazanoğlu’nu tebrik ediyorum. Takımımızı da tebrik ederim.

Yedi galibiyet ve yedi mağlubiyetle puan tablosunun sekizinci sırasında yer alan Fenerbahçe Gelişim, TKBL’nin 15. haftasında, 31 Aralık günü saat 14.00’te Metro Enerji Salonu’nda Karşıyaka Çarşı Koleji’ni konuk edecek.

Fenerbahçe Gelişim adına maçın resmi istatistikleri şu şekilde:

Maçın tamamını buradan izleyebilirsiniz:

Yorum bırakın