Aydın Şenyuva Yazıyor: “Bir Zafer, Bir Şanssız Yenilgi”

2021 yılının son günü olan 31 Aralık Cuma gününde Kadın Basketbol Takımımız BOTAŞ Spor deplasmanından galip ayrılırken, Fenerbahçe Gelişim ise evinde Karşıyaka Çarşı Koleji’ne mağlup oldu. Salon Tribünü yazarı Aydın Şenyuva, iki karşılaşmayı ve oyuncularımızın performanslarını analiz etti.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 12. hafta maçında ligin iyi takımlarından BOTAŞ Spor’u 80-90 mağlup ederek bu ligde farklı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Takımımız, Ankara DSİ Spor Salonu’nda oynanan maça Olcay Çakır Turgut, Kayla McBride, Alina Iagupova, Tuğçe Canıtez ve Amanda Zahui beşiyle başladı. Potanın Kraliçeleri, maçın ilk yarısını, oyun üstünlüğünü ele geçirip 37-53 önde bitirdi. Maçın ikinci yarısında da kontrollü oyununu devam ettiren takımımız, parkeden 90-80 galip ayrıldı ve 2021’in son gününde galip gelerek yılı zaferle kapattı.

Bu maçta Fenerbahçe’miz adına en çok sayı atan isim olan Kayla McBride 25 sayı, 3 ribaund ve 6 asistle oynadı. Amanda Zahui ise 23 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 1 blok ve 25 verimlilik puanı ile maçın MVP’si oldu. Tecrübeli oyuncu, geldiği günden beri ilk defa istediğimiz Amanda Zahui gibi oynadı.

Tuğçe Canıtez 19 sayı, 2 ribaund, 7 asist ve 2 top çalma ile oynayarak tecrübesini ortaya koydu. Kaptan, Fenerbahçe için gerçekten ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu göstermeye devam ediyor. Bugün 2 sayı, 7 ribaund, 5 asist ve 3 top çalma ile oynayan Olcay Çakır Turgut ise uzun yıllar boyunca Fenerbahçe’mizin ve A Milli Kadın Basketbol Takımımızın oyun kurucusu olmaya devam edecek.

Bu maçta süre alan tüm oyuncularımız, mücadele ve hırsları ile maçın sonuna kadar oyunda kalıp takıma katkı verdiler. Alperi Onar, son saniyedeki buzzer üçlüğü ile maça noktayı koydu. Alperi, müdafaa ve hücumdaki bitmeyen enerjisi ile mükemmel ve tam bir takım oyuncusu. Dar bir rotasyonda oynamak zorunda kalan takımımızda, Elizabeth Williams ve Bria Hartley’in Noel sonrası katılımıyla seçenekler daha da genişleyecek. Takımımızı tebrik ederiz.

Fenerbahçe’miz, ligde bir sonraki maçını 8 Ocak 2022 Cumartesi günü saat 16.30’da, İzmit Belediyespor ile Metro Enerji Salonu’nda oynayacak.

BOTAŞ Spor – Fenerbahçe karşılaşmasında takımımızın detaylı istatistikleri şu şekilde:

Maçın tamamını buradan izleyebilirsiniz:

Gençler, Yenilgiye Rağmen Mücadeleyi Bırakmadı

Fenerbahçe Gelişim Kadın Basketbol Takımımız, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 15. haftasında Metro Enerji Salonu’nda konuk ettiği Karşıyaka Çarşı Koleji Spor Kulübü’ne 65-76 mağlup oldu.

Bu maçta ilk olarak, neticenin dışında takımımızın en büyük şanssızlığı 2002 doğumlu İdil Saçalır’ın ikinci periyodun bitimine 3.05 dakika kala, ayaktayken rakibinin üzerine düşmesi ile dizinin geriye doğru esneyerek sakatlanması oldu. İdil’in bu akşam çekilen MR ve röntgeni neticesi ile, hafta içinde sakatlık seviyesi belli olacak. Genç oyuncumuza “Geçmiş olsun” diyoruz.

Fenerbahçe Gelişim’de Banu Şimşek ve Ayşe Yılmaz, A Takım kadrosunda olduğu için maçın kadrosunda yer almadılar. Takımımız, maça Esra Şen, İdil Saçalır, Doğa Adıcan, Selin Rachel Gül ve Shelby Cheslek beşi ile başladı.

Başabaş giden ilk yarı, 45-45’lik eşitlikle sona erdi. İkinci yarıda ise üçüncü çeyrek, konuk İzmir temsilcisi 61-63’lük üstünlüğüyle sona erdi. Son çeyrekte iki takım da sayı bulmakta zorlanırken, özellikle takımımız hücumlardan boş dönünce maçı 65-76’lık skorla kaybettik.

İdil Saçalır’ın sakatlık anı.

Fenerbahçe Gelişim’de 2003 doğumlu Selin Rachel Gül 10 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 3 blok; ABD’li oyuncumuz Shelby Cheslek 13 sayı, 17 ribaund, 1 asist, 1 blok, 1 top çalma ve kaptan Doğa Adıcan 17 sayı, 8 ribaund, 2 asist ve 5 top çalma ile en çok katkı veren oyuncularımız oldular.

Yedi galibiyet ve sekiz yenilgiyle puan tablosunda yedinci sırada yer alan takımımız, TKBL’de sıradaki maçında 8 Ocak 2022 Cumartesi günü saat 14.00’te ligin namağlup lider takımı Emlak Konut ile Başakşehir Spor Kompleksi’nde karşılaşacak.

Sonuçtan bağımsız olarak, kızlarımız sert rakipler karşısında tecrübe kazanmaya devam ediyorlar. Basketbolun gerektirdiği şekilde, maçın içinde sonuna kadar kalmayı başarıyorlar ve mücadeleyi bırakmıyorlar. Önemli olan da bu zaten. Böyle devam kızlar…

Fenerbahçe Gelişim – Karşıyaka Çarşı Koleji karşılaşmasında takımımızın detaylı istatistikleri şu şekilde:

Maçın tamamını buradan izleyebilirsiniz:

Yorum bırakın