Aydın Şenyuva Yazıyor: “Bria Hartley, Farkını Gösterecek”

KBSL’de beş maçtır bileği bükülmeyen Kadın Basketbol Takımımız, İzmit Belediyespor engelini 62 sayı farkla, zorlanmadan geçerken, gençlere şans veren Fenerbahçe Gelişim ise ligin şampiyonluk adayı Emlak Konut deplasmanında mağlubiyet aldı. Salon Tribünü yazarı Aydın Şenyuva, karşılaşmaları analiz etti.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 13. haftasında İzmit Belediyespor’u 106-44 gibi farklı bir skorla yenerek gücünü ortaya koydu.

Olcay Çakır Turgut’un Covid-19 sebebiyle, Alina Iagupova ve Amanda Zahui’nin ise koç Víctor Lapeña’nın yabancı tercihinden dolayı yer almadığı maçta baştan sona maçı önde götüren takımımız, rakibini 62 sayı farkla yendi.

Potanın Kraliçeleri’nde sezon başında transfer edilen ve takıma yeni katılan Bria Hartley, ilk defa yer aldığı maçta yaptığı sekiz asistle ile ön plana çıkarken, şutlarda dokuzda iki isabet orantısı ile aynı başarıyı gösteremedi. Bunda, 2018-19 sezonunun ardından ikinci dönemini yaşayan 29 yaşındaki oyuncunun uzun zamandır oynamamasının rolü büyüktü. Başarılı oyun kurucu, yapacağı antrenmanlarla çabuklaşarak eski Bria Hartley olup, özellikle EuroLeague Women maçlarında farkını ortaya koyacaktır.

Fotoğraf: Ahmet Hopyar / fenerbahce.org

Fenerbahçe’mizde Satou Sabally 26 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 1 blok, 1 top çalma ve 35 verimlilik puanı ile maçın en değerli oyuncusu oldu. Takımımızın yıldızı Kayla McBride bildiğiniz gibiydi, 12’de 8 isabet oranı ve 20 sayı ile oynadı. McBride, üçüncü çeyreğin bittiği anlarda İzmit Belediyespor’un sert savunmasına rağmen attığı üçlük ile hakikaten ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Ve Şerife Alperi Onar için söylenecek tek şey, kendisine “Nazar değmesin” diyoruz. Alperi, bugün 16 sayı, 10’da 7 isabet oranı, 3 ribaund, 4 asist, 1 top çalma ve 21 verimlilik puanı ile oynayarak tam bir takım oyuncusu olduğunu gösterdi. Takımımızda aynı zamanda Elizabeth Williams, 7 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 1 blok, 2 top çalma ve 20 verimlilik puanı ile oynadı.

Fotoğraf: Ahmet Hopyar / fenerbahce.org

Tüm oyuncularımızdan sayı katkısı aldığımız maç için, “Antrenman havasında geçti” diyebiliriz. Maçın en keyifsiz tarafı, Kiah Stokes’un omzundan sakatlanmasıydı. Sakatlıktan yeni çıkan Kiah Stokes, inşallah sıkıntılı bir süreç yaşamaz. Kendisine “Geçmiş olsun” diyoruz. Kadınlar Basketbol Süper Ligi, şu anda “Fenerbahçe ve diğerleri” şeklinde devam ediyor. 13 maçın 12’sini kazanan ve beş maçtır bileği bükülmeyen takımımızın, son beş maçta rakip çemberlere ortalama 96 sayı attığını da ekleyelim. EuroLeague Women için söyleyeceğimiz şey ise şu: Fenerbahçe, sonuna kadar, ne olursa olsun şampiyonluğu kovalamalı. Camiamız, bu şampiyonluğu istiyor ve hak ediyor.

Fenerbahçe’miz, EuroLeague Women’da 13 Ocak Perşembe günü Türkiye saati ile 20.00’de Sopron Basket’e, KBSL’de ise 15 Ocak Cumartesi günü 16.30’da Çankaya Üniversitesi’ne konuk olacak.

Fenerbahçe – İzmit Belediyespor maçında takımımızın detaylı istatistikleri şu şekilde:

Maçın özetini buradan izleyebilirsiniz:

Gençlerimizin Gücü, Şampiyonluk Adayına Yetmedi

Fenerbahçe Gelişim Kadın Basketbol Takımımız, TKBL’nin 16. haftasında ligin şampiyonluk adayı Emlak Konut’a 74-47 mağlup oldu.

İdil Saçalır’ın sakatlığı, Banu Şimşek’in Covid-19’a yakalanması, Ayşe Yılmaz ile Çağla Karatekin’in ise A Takım kadrosunda olmasından dolayı kadroda yer almadığı maça takımımız İrem Erdik, Esra Şen, Doğa Adıcan, Selin Rachel Gül ve Shelby Cheslek beşi ile başladı.

Rotasyonumuzun daraldığı maçta, oyuncularımızdan bu sefer yeterli verimi alamadık. Fenerbahçe Gelişim’de 2004 doğumlu İrem Erdik 12 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 5 top kaybı ve 14 verimlilik puanı ile en çok katkı veren oyuncumuz oldu. İrem Erdik, aldığı süreleri en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyor ve artık başarılı olmak kendi ellerinde.

Takımımızda aynı zamanda Selin Rachel Gül 11 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 blok, 2 top çalma ve 3 top kaybı ile oynadı. ABD’li oyuncumuz Shelby Cheslek 9 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 1 blok, 1 top çalma ve 2 top kaybı ile oynadı. Elif İstanbulluoğlu’nun sakatlığından dolayı riske edilmediği maçta oyuncularımız, güçlü rakipleri karşısında süre aldıkları dakikaları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştılar ve tüm güçlerini ortaya koydular. Vazgeçmeden mücadeleye devam kızlar.

Fenerbahçe Gelişim, TKBL’nin 17. haftasında 14 Ocak Cuma günü saat 17.00’de Turgutlu Belediyespor’u Metro Enerji Salonu’nda konuk edecek.

Emlak Konut – Fenerbahçe Gelişim karşılaşmasında takımımızın istatistikleri şu şekilde:

Yorum bırakın