Aydın Şenyuva Yazıyor: “Elizabeth Williams Farkı İle Gelen Galibiyet”

Kadın Basketbol Takımımız, EuroLeague Women B Grubu’nda Rus ekibi Dynamo Kursk’u 57-63 mağlup etti ve soğuk deplasmandan grup liderliğini garantileyerek çıktı. Salon Tribünü yazarı Aydın Şenyuva, geçtiğimiz hafta oynanan mücadeleyi yorumladı.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, EuroLeague Women B Grubu’nun 13. haftasında konuk olduğu Dynamo Kursk’u 57-63 mağlup ederek son hafta maçına kalmadan gruptan lider olarak çıktı ve play-off’larda saha avantajını elde etti.

Rusya’nın Kursk kentinde oynanan maça takımımız Olcay Çakır Turgut, Kayla McBride, Alina Iagupova, Satou Sabally ve Elizabeth Williams beşi ile başladı.

Fotoğraf: FIBA

Fenerbahçe’mizde Elizabeth Williams 21 sayı, 15 ribaund, 3 top çalma ve 2 asistle oynayarak adeta takımı sırtladı. 28 yaşındaki ABD’li oyuncu, pota altında tek başına savaştı. Takımımız, Kayla McBride ve Alina Iagupova’nın 22 sayı bulabildiği ve ikinci yarıda sadece 21 sayı bulabildiğimiz maçı kazanmasını bildi.

İkinci yarıda, özellikle son periyotta yaptığımız sert müdafaa ile rakibe fırsat tanımadık. Skor 57-59 lehimize iken, Kayla McBride’ın inanılmaz zor turnikesi ile bulduğu basket ve müdafaada rakipten çalınan top sonrasında, Satou Sabally’nin asisti, Alina Iagupova’nın turnikesiyle arka arkaya gelen iki basket ile durumu 57-63 yaparak psikolojik olarak rahatladık.

Fotoğraf: FIBA

Bu maçın özellikle ikinci yarısında, aceleyle ve telaşlı oynayarak, sete oturmadan azor atışlar kullanarak çok top kaybı yaptık ve rakibi oyunda tuttuk. Bu hata, bize pahalıya patlayacaktı. Elizabeth Williams’ın yanında Amanda Zahui, Olcay Çakır Turgut, Bria Hartley ve Alperi Onar’ın bundan sonraki play-off maçlarında ve final grubunda katkı vermeleri şart.

Potanın Kraliçeleri’ni grup liderliğinden dolayı tebrik ediyoruz ve bir kez daha “Bu yolun sonu şampiyonluk olsun” diyoruz. Fenerbahçe’miz, grupta formalite niteliği taşıyan son maçta 19 Şubat Cumartesi günü saat 19.00’da Beretta Famila Schio’yu Metro Enerji Salonu’nda konuk edecek.

Fotoğraf: FIBA

Dynamo Kursk – Fenerbahçe karşılaşmasının istatistikleri şu şekilde:

Maçın özetine buradan ulaşabilirsiniz:

Yorum bırakın