Aydın Şenyuva Yazıyor: “Fenerbahçe Final Four’a Göz Kırptı”

Kadın Basketbol Takımımız, EuroLeague Women çeyrek finalinde, Dünya Kadınlar Günü’nde oynanan ilk maçta konuk ettiği Letonya ekibi TTT Riga’yı 77-56 mağlup ederek Final-Four için büyük yol katetti. Salon Tribünü yazarı Aydın Şenyuva, mücadeleyi yorumladı.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde oynanan EuroLeague Women çeyrek final ilk maçında Letonya temsilcisi TTT Riga’yı Metro Enerji Spor Salonu’nda 77-56 yenerek seride 1-0 öne geçti ve Final Four’a göz kırptı. Seride ikinci maç, perşembe günü rakibimizin salonunun müsait olmaması nedeniyle yine Ataşehir’de oynanacak. Potanın Kraliçeleri, bu maçı da kazandığı takdirde Final-Four’a adını yazdıracak ve ZVVZ USK Praha – Beretta Famila Schio eşleşmesinin galibi ile eşleşecek.

Maça bire bir savunma ile başlayan Fenerbahçe, ilk yarıda Satou Sabally’nin 17 sayısı ve 10 ribaundu ile maçın içinde kaldı ve ilk yarıyı önde tamamlandı. Sarı-lacivertlilerde rick and roll müdafaasında iki uzun, Elizabeth Williams ve oynadığı süre içinde Amanda Zahui show-up savunması yaptılar.

Kaynak: Burak Saltık / fenerbahce.org

İlk yarıyı boş geçen Kayla McBride ve Alina Iagupova, ikinci yarıda kendilerinden beklenen skor katkısını vermeye başladılar ve maça girdiler. Bu gece McBride 18, Iagupova ise 15 sayı kaydetti.

Elizabeth Williams; 11 sayı, 10 ribaund ve 5 asistle kendisinden beklenen katkıyı vermeye devam ediyor. Bir diğer uzunumuz Kiah Stokes ise, sakatlığı nedeniyle bugün forma giymedi.

Kaynak: Burak Saltık / fenerbahce.org

Alperi Onar için ayrı bir parantez açıyorum. 4 sayı, 1 ribaund ve 1 asistle oynayan bu kızımız, aldığı sürenin hakkını verip savaşmaya ve cesur penetreleri ile farklılık yaratmaya devam ediyor. Öte yandan Bria Hartley, daha çabuklaşmalı ve rotasyonda kendine yer açıp takıma daha çok katkı vermeli.

Son olarak; müdafaada zaman zaman yumuşak kalıp öyle çok düştük ki, muhtemelen Final-Four’da sert iki takım ile karşılaşacağız ve bu müdafaayı geliştirerek daha sert olmamız lazım. Rotasyonda kullandığımız uzunumuz Amanda Zahui, pota altında artık mutlaka daha çok katkı vermeli. Bugün pota altındaki bir pozisyonda öyle geç kaldı ki, Final Four maçları bu hatayı kabul etmez.

UMMC Ekaterinburg’un Rusya – Ukrayna savaşı nedeniyle turnuva dışı kaldığı bir sezonda, Final-Four’da oynanacak olan son iki maçta artık bu şampiyonluk Türkiye’ye gelmelidir ve gelecektir. Bu takıma inancımız tamdır.

Fenerbahçe’mizin karşılaşmadaki istatistikleri ve maçın özeti şu şekilde:

Yorum bırakın